Παγκράτιο

Youtube Video

Το Παγκράτιο ήταν ένα αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων. Αποτελούσε ένα συνδυασμό πάλης και πυγμαχίας χωρίς ιμάντες και οι αθλητές ονομάζονταν παγκρατιαστές. Το άθλημα εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον 7ο αιώνα π.Χ. Το Παγκράτιο συνδύαζε χτυπήματα και λαβές και ήταν αγώνας που κερδιζόταν με την υποβολή του αντιπάλου.      

Στη σημερινή εποχή το άθλημα περιλαμβάνει τεχνικές ρίψεων και χτυπήματα με τα πόδια και τα χέρια. Η εξάσκηση γίνεται με λευκό χιτώνιο και μπλε παντελόνι με αποτυπωμένο τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο. Πολύ ενδιαφέρον σημείο στη συγκερκιμένη πολεμική τέχνη είναι ότι όλα τα παραγγέλματα δίνονται στην αρχαία ελληνική γλώσσα, πράγμα που καθιστά το Παγκράτιο ένα πλήρως ελληνικό άθλημα. Ο τρόπος με τον οποίο το διδάσκουν οι σχολές της ομοσπονδίας μοιάζει λίγο - πολύ με το σύχρονο Jiu Jitsu.

Απευθύνεται κυρίως σε νέους ανθρώπους με καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Επίσης, αφορά αθλητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με ένα άθλημα που συνδυάζει τόσο τεχνικές πάλης όσο και τεχνικές με τα χέρια και με τα πόδια.  

Περισσότερα ΣτοιχείαΔείτε Επίσης
« Πυγμαχία - Wing Chun »